دستگیری «شبح مرگ» در مشهد؛ سرنوشت شوم انتقام‌جوی ۲۶ ساله پس از دو دهه توهم! درمان گرمازدگی حدود ۳۰۰۰ زائر اربعین در خاک ایران | انتقال ۶۷ نفر از زائران از عراق به کشور بهترین هتل های استانبول برای سفرهای خانوادگی؛ تجربه اقامتی راحت و امن نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور
سرخط خبرها

افزایش پرونده های مهریه با رشد قیمت سکه | کاهش زندانی های مهریه

  • کد خبر: ۱۱۶۷۵۹
  • ۲۲ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۷
  • ۱
افزایش پرونده های مهریه با رشد قیمت سکه | کاهش زندانی های مهریه
معاون سازمان ثبت اسناد با بیان اینکه در دو سال اخیر بیش از ۶۰ درصد پرونده های ورودی ما در حوزه اجرا مربوط به مهریه بوده است، این موضوع را یک زنگ خطر عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، نوسانات قیمت سکه در سال‌های گذشته تنها اقتصاد مردم را به چالش نکشیده است بلکه بنیان خانواده‌ها را نیز با بحران روبرو کرده است.

مهریه‌هایی که در زمان ارزانی، سر به فلک می‌گذاشت، حالا با چند برابر شدن قیمت سکه کمر هر خانواده ریشه دار و تنومندی را خواهد شکست چه برسد به خانواده‌های نوپا و مسئله دار.

تدبیرهای قضائی و حقوقی اگر چه در جهت رفع چالش‌های گرانی سکه برای دوام خانواده‌ها بوده است اما تأثیر صد درصدی نداشته و کماکان مهریه‌های بالا و افزایش بی رویه قیمت سکه باعث شده است که نه تنها تدبیرهای قضائی برای کاهش پرونده‌های مهریه مؤثر نیافتد بلکه دستگاه قضائی را نیز کماکان در کش و قوس سکه و مهریه قرار داده است.

اگر چه برای مهریه سقف تعیین شده و بر اساس قانون کسی برای طلب کردن تعداد معین شده بیشتر با دشواری مواجه است اما همین تعداد تعیین شده نیز با سکه‌های ۱۵ و ۱۶ میلیون تومانی در توان بسیاری از زوج‌ها نیست‌.

مهریه‌های سنگین هر چند در این روزها جای خود را مانند گذشته نمی‌بینند و تنها خانم‌ها دیگر تمایلی به سکه‌های زیاد و گاهاً به تاریخ تولد خود ندارند، اما همچنان نگرانی در رابطه با آینده و ثبات زندگی مشترک را دارند. با این حال موضوعی مهریه به مصداق سکه نه تنها به حل این موضوع کمک نمی‌کند بلکه چالش‌هایی را نیز به وجود می‌آورد.

از سوی دیگر تجربه پیشینیان و تعیین کردن مهریه به مبالغ متعدد نشان می‌دهد که تعیین سکه برای مهریه در دهه‌های گذشته رویه غلطی بوده که بنیان خانواده ایرانی را به چالش کشیده و کیان آن را با مشکلاتی مواجه ساخته است.

موضوع اجرایی گذاشتن پرونده‌های مهریه زنگ خطر است

در همین رابطه مهدی اقبال معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: ورودی پرونده‌های مهریه برابر با یک بحران اقتصادی و گران شدن سکه است که باید برای حل آن چاره اساسی اندیشید.

وی افزود: در دو سال اخیر که مشکلات معیشتی و بحران اقتصادی و افزایش قیمت سکه را داشتیم بیش از ۶۰ درصد از پرونده‌های ورودی ما در حوزه اجرا مربوط به مهریه بود.

معاون رئیس سازمان ثبت اسناد تصریح کرد: ۳۰ الی ۴۰ درصد پرونده‌ها مربوط به امور دیگری بوده و مهریه در صدر بوده است بنا بر این موضوع پرونده‌های مهریه یک زنگ خطر است.

اقبال به تأثیرات اوضاع اقتصادی و افزایش قیمت سکه اشاره کرد و گفت: با این اوصاف کیان خانواده متزلزل می‌شود و این یک بحران است و باید
از سوی دستگاه‌های متولی چاره‌ای اساسی اندیشید.

کاهش شیب صعودی زندانی شدن مردان بدهکار

البته با نگاهی به آمار زندانیان مهریه در چندین سال گذشته می‌توان گفت که جمعیت مردان بدهکار صداق از آمار ۲۵۰۰ زندانی در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ به مرور در سال ۱۳۹۸ با یک شیب تند به تعداد ۱۲۲۹ محبوس کاهش می‌یابد و در ادامه با تاکید مکرر مراجع عظام تقلید در خصوص «عذر حبس بدهکاران دیون غیرمعوض» و البته دغدغه و اهتمام مسئولین قوه قضائیه این اعداد در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب تا عدد ۹۴۵ و ۸۲۱ زندانی مهریه تقلیل می‌یابد.

اگر چه تا پایان اردیبهشت امسال و بر اساس آمار استخراجی ۶۰۰ مرد ایرانی به دلیل ناتوانی در پرداخت مهریه در زندان به سر می‌برند اما با افزایش مجدد قیمت سکه ممکن است آمارها باز هم شیب صعودی را طی کنند که این مهم نیازمند چاره اساسی برای حفظ حقوق زنان از سویی و همچنین توجه به شرایط اقتصادی مردان هم از سوی دیگر دارد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ایرانی سربلند
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
0
0
بابا این چه قانونیه همه چیز به سود زنه
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->